Mi kell a biztonságos kommunikációhoz?
Egy hitelesített tanúsítvány, egy egyszerű böngésző és levelező program, szervereknél web szerver program.

Mi az RSA?
Rendkívül biztonságos és az egyik legelterjedtebb nyilvános kulcsos titkosító algoritmus.

Mi az a tanúsítvány?
A kibocsátó hatóság (NetLock) által digitálisan aláírt elektronikus dokumentum, mely megbonthatatlanul tartalmazza a tanúsítvány tulajdonosának azonosítására szolgáló adatokat (pl. neve) és a tulajdonos nyilvános kulcsát. A digitális aláírások ellenőrzésekor használjuk őket.

Hogyan lehet tanúsítványt szerezni?
Regisztráljuk magunkat (ingyenes) a NetLock honlapon, jelentkezzünk be saját ügyfélmenünkbe. A tanúsítványok menüpontban adjunk be új tanúsítványkérelmet. A kérelem beadásához segítséget találhat a Segítség / Tanúsítványok menüpont alatt is. A kérelem beadása után elektronikus levelet kap a NetLock rendszertől, mely leírja a szükséges tennivalókat. Ahogy a levélben leírt lépések megtörténnek (pl. cégjegyzék másolatának benyújtása) a kész, hitelesített tanúsítvány letölthető és azonnal használható.

Mennyibe kerülnek a tanúsítványok?
Különböző biztonsági szintű és típusú tanúsítványok léteznek. A legolcsóbb tanúsítvány az Expressz (C osztályú), személyes tanúsítvány ára egy évre 4.800 Ft + ÁFA, míg a legdrágább Közjegyzői (A osztályú), UCC szerver tanúsítványé 108.000 Ft + ÁFA.

Mi az a digitális aláírás?
Digitális adatok hitelesítésére szolgáló kódsorozat, amely matematikai algoritmussal készített, s a titkos üzenetek végéhez van csatolva. Lehetővé teszi, hogy minden digitálisan aláírt üzenet olvasója ellenőrizni tudja az üzenetet küldő személyazonosságát, s az üzenet sértetlenségét. A küldő privát kulcsával készül és annak publikus kulcsával lehet ellenőrizni eredetiségét. Dokumentumfüggő, azaz ha bármilyen változtatás történik az aláírt üzenetben, akkor a digitális aláírás nem fejthető vissza.

Mi az a visszavont kulcs?
Olyan kulcspár, melynél a privát kulcsot valamilyen negatív történés éri (pl.: ellopják, elveszítik, a felhasználó elfelejti a jelszavát). Ilyen esetben a kulcspár használatát a NetLock letiltja és a kulcs neve felkerül a NetLock visszavont kulcsok listájára.

Mi az ujjlenyomat?
Adott üzenetből matematikai algoritmus által előállított fix hosszúságú bitsorozat, mely jellemző az adott szövegre, tehát egyedi. Az algoritmus biztosítja, hogy gyakorlatilag lehetetlen két olyan üzenetet találni, melyeknek egyforma ujjlenyomata lenne. Digitális aláíráshoz használják fel.